19:29 28.10.2017

Саакашвілі стверджує, що Луценко готує його арешт і екстрадицію до Грузії

2 хв читати
Саакашвілі стверджує, що Луценко готує його арешт і екстрадицію до Грузії

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі переконаний, що Генеральна прокуратура України готує документи для його арешту та екстрадиції до Грузії.

"Генпрокурор Луценко запустив процес підготовки документів з метою мого арешту та екстрадиції до Грузії за дії періоду мого президентства", - написав М.Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який тоді перебував за кордоном, українського громадянства.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, які фактично прорвали кордон.

Наприкінці вересня М.Саакашвілі отримав відповідь на свій запит від адміністрації президента щодо документів про припинення його громадянства України - в АП просили почекати до 20 робочих днів з моменту подання запиту.

24 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міграційна служба відмовила в наданні М.Саакашвілі статусу біженця, тож тепер "відсутні будь-які спеціальні обставини", які унеможливили б його депортацію або екстрадицію.

Сам лідер "Руху нових сил" того дня заявив, що не отримував відмови ДМС у наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. При цьому він повідомив, що отримав від цієї служби документ, у якому йому рекомендують додатково особисто звернутися до підрозділу з роботи з шукачами захисту територіального органу ДМС за місцем тимчасового перебування.

ДМС заявила, що є підстави для видворення з України М.Саакашвілі, оскільки він ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від адміністрації президента України про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА