07:20 31.10.2017

Згодом ми об'єднаємося в одній європейській родині ЄС

3 хв читати
Згодом ми об'єднаємося в одній європейській родині ЄС

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в понеділок зустрівся з членами Бюро Парламентської асамблеї Євронест і обговорив питання подальшої взаємодії країн Східної Європи, підтримки інститутів демократії, стабільності і безпеки в регіоні, а також плани розвитку співпраці, повідомили в прес-службі Верховної Ради України.
"З огляду на попередні успіхи, які є стратегічними для України, а це отримання безвізового режиму і початок дії Угоди про асоціацію, хочу зазначити, що ми, не зупиняючись, йдемо шляхом реформ", - цитують слова Парубія в прес-службі.
Голова Верховної Ради подякував за підтримку, яку відчуває Україна, зокрема, в питаннях захисту суверенітету і територіальної цілісності.
"Важливо, що ви в найважчий період, який ми переживаємо, піднімаєте на найвищому рівні хворобливі для нас питання і з Криму, і щодо окупованих територій на сході України. Україна робить усе можливе, щоб вирішити проблеми дипломатичним шляхом, але це не вдасться без міжнародної підтримки наших партнерів і колег з Європейського Союзу", підкреслив він.
Співголова ПА Євронест Маріан Лупу (Молдова) назвав "глибоко символічним той факт, що сесія ПА Євронест відбувається в Україні". "Це знак солідарності з Україною на підтримку її суверенітету і територіальної цілісності. Ми знаємо, що таке сепаратизм і військові дії. Ви маєте повну підтримку від нас з боку кожної країни, що входить в нашу організацію. У нас одні завдання і одні й ті самі цілі - можете на нас розраховувати", - підкреслив він.
У прес-службі Верховної Ради відзначили, що головним лейтмотивом розмови стало прагнення об'єднувати зусилля на європейському просторі, щоб стати сильнішими і продовжувати роботу в напрямку демократичних перетворень, більше співпрацювати в рамках інших міжнародних організацій, таких як ПАЧЕС; напрацювання спільного плану дій, в тому числі в енергетиці.
Окрім того, учасники зустрічі обговорили питання необхідності надання відповідного значення інформаційній безпеці, з огляду на втручання представників російських пропагандистських сил у внутрішні питання країн Європи, а також висловилися за необхідність частіше зустрічатися в робочому форматі. "Одностайною була думка, що більш глибока комунікація та контакти сприятимуть кращому розумінню один одного", йдеться в повідомленні.
"Повинно бути особливо важливим розуміння солідарності у відповідь цим викликам. Треба зупинити Путіна - це буде запорукою, гарантією безпеки і благополуччя. А будь-які загравання з агресором будуть розглядатися ним як заохочення до нової агресії. Тому повинні бути посилені санкції, і найголовніше - солідарність і загальна позиція", підкреслив у своєму виступі А.Парубій.
Він подякував усім народам за підтримку у важкий час і запевнив, що Україна зможе модернізувати економіку, зможе зробити країну безпечною. "Переконаний, що з часом ми об'єднаємося в одній європейській родині ЄС - потрібно якомога більше спільних зусиль", - резюмував голова Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА