11:44 31.10.2017

Лавров побачив у заявах Волкера пряму суперечність зусиллям "нормандської четвірки"

1 хв читати
Лавров побачив у заявах Волкера пряму суперечність зусиллям "нормандської четвірки"

Заяви спецпредставника Держдепартаменту США з питань Україні Курта Волкера прямо суперечать зусиллям "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на сході України, заявив глава міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Я дуже сподіваюся, що заяви пана Волкера, які прямо суперечать тому, що роблять Німеччина, Франція, Росія та Україна в "нормандському форматі", не завадять підготовці цієї дорожньої карти (щодо врегулювання)", - сказав С.Лавров на брифінгу Асоціації європейського бізнесу.

Міністр нагадав, що під час останнього перебування в Києві К.Волкер зробив низку "знакових" заяв, з яких стало ясно, "яку альтернативу російському проекту про охоронну місію на Донбасі готує США".

За його словами, спецпредставник США фактично висловився за "окупацію" миротворцями Донбасу.

"Пан Волкер заявив, що, по-перше, треба, щоб миротворці окупували (він інше слово вжив, але сенс його - "окупували") весь Донбас, узяли його в кільце, і лише потім Сполучені Штати підтримають дії президента Петра Порошенка з виконання усіх його зобов'язань", - сказав С.Лавров.

"Нам абсолютно очевидно, що як тільки окупаційні сили займуть увесь Донбас, Порошенко пальцем не поворушить, щоб щось із того, що він обіцяв, зробити", - зазначив він.

Глава російського МЗС також розкритикував слова К.Волкера про те, що питання врегулювання кризи на сході України мають вирішувати Європа, Україна та Росія без участі Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА