06:50 01.11.2017

Парубій сподівається, що мовна стаття закону про освіту залишиться в нинішньому вигляді

2 хв читати
Парубій сподівається, що мовна стаття закону про освіту залишиться в нинішньому вигляді

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що після аналізу Венеціанської комісії мовну статтю закону про освіту змінювати не доведеться, повідомляє прес-служба парламенту.
"Дуже розраховую, що в результаті і цієї дискусії, і детального вивчення Закону "Про освіту" ми дійдемо до висновку, що цей закон відповідає і Конституції України, і міжнародним стандартам", - сказав він під час зустрічі з делегацією Венеціанської комісією Ради Європи на чолі з Томасом Маркертом у вівторок.
А.Парубій висловив надію, що після аналізу Венеціанської комісії закон про освіту, зокрема його ст.7, залишиться в тому вигляді, в якому його прийняла Верховна Рада.
Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності закон України "Про освіту".
Закон серед іншого визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.
Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.
Норма про те, що мовою освітнього процесу є українська, викликала обурення деяких країн-сусідів України, національні меншини яких проживають в Україні.
28 вересня Міністерство закордонних справ України направило закон на експертизу до Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія). Висновок Венеціанської комісії щодо закону України "Про освіту" може бути в грудні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА