10:23 01.11.2017

Саакашвілі заявив, що Міграційна служба України почала розглядати його заяву про захист від екстрадиції до Грузії

3 хв читати
Саакашвілі заявив, що Міграційна служба України почала розглядати його заяву про захист від екстрадиції до Грузії

Головне управління Державної міграційної служби України в Київській області розпочало процедуру прийняття і розгляду заяви екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, як особи, яка потребує додаткового захисту, а саме невидачі до Грузії у порядку екстрадиції .

"Працівники міграційної служби розпочали процедуру розгляду заяви та проведення співбесіди, яка тривала близько трьох годин. Про результати розгляду заяви від 31.10.2017 р. адвокати Саакашвілі повідомили додатково", - написав сам М.Саакашвілі в своїй сторінці в соцмережі Facebook напередодні ввечері.

В опублікованому їм повідомленні наголошується, що з метою отримання додаткового захисту від незаконної процедури екстрадиції до Грузії і легалізації свого статусу перебування в Україні, М.Саакашвілі вже звертався 11 вересня 2017 року до Державної міграційної служби у Львівській області з відповідною заявою, "яке ГМС ігнорувала аж до 20 жовтня ".

"З огляду на бездіяльність ГМС у Львівській області, від Саакашвілі було вдруге 26.10.2017 р. подано заяву про додатковий захист у ГМС в Київській області, яке також належним чином службою не було розглянуто", - йдеться в публікації на сторінці політика.

Як повідомлялося, 31 жовтня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом М.Саакашвілі, в якому політик просить суд визнати незаконними дії Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області та тимчасово виконувача обов'язків начальника ГУ ДМСУ у Львівській області Іванни Іваночко зі складання і відправлення М.Саакашвілі листів за підписом Іваночко від 29 вересня 2017 року.

Судове засідання відбудеться 30 листопада.

Раніше в Держміграційній службі України заявили, що М. Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні.

"Це дає обґрунтовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо його видворення з України виключно в рамках чинного законодавства", - повідомляло відомство.

ДМСУ вказало, що М.Саакашвілі відмовили в розгляді заяви про надання додаткового захисту через те, що її подали з порушеннями. Зокрема, через порушення пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

У ДМСУ пояснили, що 11 вересня 2017 о 09:00 до канцелярії головного управління ГМС у Львівській області прийшла група з чотирьох чоловік. Вони не пред'явили ніяких документів, що засвідчують особу, і залишили відповідну заяву про надання додаткового захисту від імені М.Саакашвілі. До заяви була додана копія паспорта громадянина України.

Пізніше лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, заявив, що не отримував відмови від Державної міграційної служби в наданні йому політичного притулку. Як доказ політик показав лист на бланку ГУ ДМС України у Львівській області за підписом т.в.о. начальника Управління І. Іваночко. За словами адвоката Ольги Федишин, датованого 29 вересня листа політик отримав поштою лише 20 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА