13:05 01.11.2017

Фріз просить СБУ перевірити кількох суддів із Маріуполя щодо їхньої можливої підтримки сепаратистів

2 хв читати
Фріз просить СБУ перевірити кількох суддів із Маріуполя щодо їхньої можливої підтримки сепаратистів

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") звернувся до Служби безпеки України з вимогою здійснити перевірку кількох суддів Приморського районного суду Маріуполя (Донецька обл.) щодо їхніх можливих зв'язків з терористичними організаціями і сепаратистами.

"Звертаюся до Служби безпеки України з вимогою ретельної перевірки суддів, які мали відношення до розгляду справи Колмогорова (військовослужбовця 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Сергія Колмогорова - ІФ): Дзюби Маріанни Вікторівни, Курбанової Наталії Миколаївни, Пантелєєва Дмитра Геннадійовича. Також прошу проаналізувати всі рішення з початку бойових дій на Донбасі Приморського суду м. Маріуполь Донецької області на предмет ознак підтримки сепаратизму", - написала Фріз на своїй Facebook-сторінці в середу.

Вона нагадала про справу прикордонника С. Колмогорова, вирок щодо якого було винесено майже рік тому, а 2 листопада відбудеться касаційний розгляд справи: "Нагадаю, військовослужбовець у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, унаслідок чого загинув пасажир автомобіля. 15.11.2016 року Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оголосив вирок Колмогорову С.В., (...) яким його визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, призначено покарання в вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавленням військового звання "старший солдат".

За даними І.Фріз, водій автомобіля, який не виконав законне розпорядження представника Держприкордонслужби під час активних бойових дій і заходів, спрямованих на захист територіальної цілісності і суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

"Рішення райсуду Маріуполя, прийняте зокрема головою цієї судової установи, виглядає заангажованим і таким, що грубо ігнорує обставини справи, загрожує національній безпеці держави і може використовуватися в інтересах країни-агресора і терористичних організацій", - вважає парламентарій.

Крім того, представники правоохоронних органів Маріуполя повідомили І.Фріз про те, що виправдувальні рішення Приморського суду щодо осіб, яких підозрюють або обвинувачують у сепаратизмі і діях на стороні терористичних організацій, мають системний характер.

"Переконана, що ситуація вимагає не лише перегляду справи Колмогорова і виправдання військовослужбовця, а й уважного вивчення суддів, які приймали рішення в суді першої інстанції і при розгляді апеляції на зв'язки з терористичними організаціями і особами (родичами), що перебувають на окупованих територіях, їх підтримку сепаратизму і країни-агресора", - підсумувала депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА