15:25 03.11.2017

Резолюція Євронест: Угода про асоціацію з ЄС - не кінцева мета для України, Молдови та Грузії

2 хв читати

Парламентська асамблея (ПА) Євнонест закликає визнати європейські спрямування України, Молдови і Грузії, а також те, що Угоди про асоціацію з зазначеними країнами не є кінцевою метою в їхніх відносинах з Європейським союзом.

Згідно з текстом резолюції "Майбутнє Східного партнерства - спільна боротьба з гібридними викликами і загрозами безпеці", опублікованим на сайті Верховної Ради України, ПА "закликає до тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції, включаючи участь у програмах ЄС, а також визнання того факту, що Угоди про асоціацію з Грузією, Молдовою і Україною не є кінцевою метою у відносинах з ЄС і визнання їх європейських прагнень".

Крім того, п.8 резолюції вказує, що Євронест закликає узгодити нові стратегічні довгострокові цілі напередодні саміту Східного партнерства у Брюсселі 24 листопада 2017 року, що сформулює комплексну програму співпраці на наступний дворічний період. Також ПА ще раз підтверджує свою тверду позицію щодо необхідності відображення в проекті Брюссельської декларації європейських спрямувань та європейського вибору зазначених держав, про що зазначається в їхніх угодах про асоціацію.

У п.10 Євронест звертає особливу увагу на включення до Брюссельської декларації таких елементів, як розвиток транскордонного співробітництва та контактів між людьми, зміцнення енергетичної безпеки, гармонізація цифрових ринків, подальше сприяння реформам сектора безпеки, здійснення інтегрованого управління кордонами, викорінення організаційної злочинності, протидія гібридним загрозам, боротьба з тероризмом і запобігання радикалізації, а також посилення кібербезпеки і запобігання стихійним лихам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА