07:18 09.11.2017

Посла Сербії в Україні викликали на консультації до Белграда

2 хв читати

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич викликала в середу на консультації посла в Києві Раді Булатовича з поточних питань відносин з Україною, повідомляється на офіційному сайті МЗС Сербії.

"Як відомо, Сербія неодноразово заявляла, що з початку кризи в Україні вона поважає територіальну цілісність України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ. Крім того, Сербія зробила ряд конкретних кроків у переслідуванні сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність дотриманню своїх міжнародно-правових зобов'язань", - зазначається на сайті сербського зовнішньополітичного відомства.

При цьому Дачич нагадала, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала.

"Метою дипломатичних місій в зарубіжних країнах має стати поліпшення двосторонніх відносин між державами ... Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич обговорить з послом Булатовичем подальшу діяльність, пов'язану з відносинами з Україною, в найближчі дні", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому в МЗС Сербії відзначають, що Сербія як і раніше прихильна встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги і не дозволить принести їх в жертву "міжнародних відносин, які не мають нічого спільного з Сербією".

Раніше міністерство закордонних справ Сербії засудило критичні висловлювання посла України в Белграді Олександра Олександровича щодо російсько-сербських відносин і його заяву про участь сербських найманців у конфлікті на сході України. Після цього міністр закордонних справ України Павло Клімкін викликав Олександровича для консультацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА