17:00 09.11.2017

Розрив дипвідносин із РФ ніяк не просуває Україну вперед, але створить проблеми для людей - Льовочкін

2 хв читати
Розрив дипвідносин із РФ ніяк не просуває Україну вперед, але створить проблеми для людей - Льовочкін

Розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією лише створить додаткові проблеми для людей, вважає народний депутат України від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін.

"Усе це створює додаткові проблеми для людей. Це ніяк не рухає Україну вперед... Це абсолютно не потрібно, не своєчасно", - сказав С.Льовочкін журналістам у кулуарах Верховної Ради України в Києві в четвер.

Він зазначив, що фракція "Опозиційний блок" послідовно виступає за те, щоб покращувати відносини з усіма сусідами, зокрема й з Російською Федерацією. "Тому що діалог – це єдиний шлях для припинення війни. Якщо ми не почнемо розмовляти, ми воюватимемо завжди. Потрібен прямий діалог", - зазначив С.Льовочкін.

Як повідомлялося, напередодні російська газета "Коммерсантъ" повідомила, що до законопроекту із забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу, який Верховна Рада готує до другого читання, може бути внесено пункт про розрив дипломатичних відносин із Росією. За даними газети, таку поправку вніс І.Вінник.

Парламентар на це заявив, що не вносив до законопроекту щодо Донбасу таку поправку, але має намір запропонувати в прикінцевих положеннях законопроекту зобов'язати Кабмін привести вітчизняне законодавство у відповідність до практики міжнародного права у відносинах із країною-агресором, "а саме - розрив дипломатичних відносин і відповідно - розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України в РФ, яку буде визнано країною-агресором".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА