15:50 13.11.2017

Умеров: Премія "Платформи європейської пам'яті і совісті" - це визнання проблем України і кримськотатарського народу

1 хв читати
Умеров: Премія "Платформи європейської пам'яті і совісті" - це визнання проблем України і кримськотатарського народу

Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров удостоєний премії "Платформи європейської пам'яті і совісті" за визнання його боротьби проти тоталітаризму, за ідеали демократії, основні права та свободи людини і верховенство закону.

"Платформа європейської пам'яті і совісті включила мене до числа претендентів, чесно кажучи, я навіть не знав... Насправді це визнання на європейському рівні проблем, які існують в Україні, і проблем кримськотатарського народу", - сказав заступник голови меджлісу на прес-конференції в Києві в понеділок.

На його думку, анексія півострова та позиція кримських татар у Криму під час окупації відіграли не останню роль у тому, що премію в 2017 році отримав саме І.Умеров. "Це не лише моя заслуга, це заслуга всього мого народу", - додав І.Умеров.

За словами першого заступника міністра інформаційної політики України Еміне Джапарової, премія є досягненням усього кримськотатарського народу.

"Ця премія для нас є важливою, тому що вона є премією усього кримськотатарського народу. Ця премія є відображенням усієї тієї боротьби, яка є традиційною для кримських татар з часів СРСР, коли ненасильницьким шляхом, через мітинги та інші форми боротьби й опору кримські татари артикулювали свою позицію проти репресій, проти тоталітарних режимів. На сьогодні 57 полонених Кремля є символами цієї боротьби", - резюмувала заступник міністра.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА