14:42 15.11.2017

Путін знову зустрівся з Медведчуком

2 хв читати
Путін знову зустрівся з Медведчуком

Президент РФ Володимир Путін заявив, що переговорить із керівництвом "ДНР" і "ЛНР" щодо пропозиції про обмін полоненими, з якою виступив лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук.

В.Медведчук звернувся з цим проханням до В.Путіна в Істрі під час відвідування президентом РФ Ново-Єрусалимського монастиря. Кадри бесіди.

"Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і "Донецької республіки", і "Луганської республіки". Сподіваюся, те, що ви пропонували, буде реалізовано, і якнайшвидше", - сказав В.Путін, відповідаючи українському політику.

В.Медведчук попросив російського президента: "Я хочу звернутися до вас із проханням проявити гуманізм і звернутися до глав невизнаних республік Захарченка і Плотницького провести цей обмін як перший етап обміну "всіх на всіх" і звільнити зазначених осіб".

"Таким чином, 380 осіб могли б повернутися додому, до рідних і близьких, у сім'ї. Я думаю, це був би дуже серйозний крок і в реалізації Мінських угод, і в питаннях миру на Донбасі", - сказав лідер руху "Український вибір - право народу".

В.Медведчук заявив, що Україна готова у рамках обміну полоненими звільнити 306 осіб, розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб. "Згідно з Мінськими угодами, обміни мають здійснюватися за формулою "всіх на всіх". В України на сьогодні виникли складнощі у виконанні цього принципу, вони полягають у тому, що об'єктивно, згідно з чинним законодавством, нині не можна реалізувати цей принцип щодо тих осіб, і насамперед щодо тих, кого притягнуто за особливо тяжкі злочини", - сказав В.Медведчук президенту РФ.

При цьому він додав: "Проте, незважаючи на це, на сьогодні готова до обміну велика кількість людей, і Україна готова звільнити 306 осіб, розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб. І це можна було б зробити до новорічних і Різдвяних свят".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА