18:55 16.11.2017

ВР має намір обмежити право батьків - боржників за аліментами керувати автомобілем і виїжджати за кордон

2 хв читати
ВР має намір обмежити право батьків - боржників за аліментами керувати автомобілем і виїжджати за кордон

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який посилює відповідальність за невиплату аліментів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№7277) про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості з виплати аліментів у першому читанні підтримали 236 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Законопроект пропонує в Кодексі про адміністративні правопорушення ввести соціальні роботи як вид адміністративного стягнення.

Передбачається, що невиплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім'ї, що призвело до виникнення заборгованості в розмірі, який сукупно перевищує суму платежів за 6 місяців, спричинить виконання соціальних робіт на термін від 120 до 240 годин.

Згідно із законопроектом, якщо заборгованість за аліментами становить сукупну суму платежів за 6 місяців, боржника тимчасово обмежуватимуть у праві керувати транспортними засобами, використовувати вогнепальну мисливську, пневматичну зброю.

Однак обмеження у праві керування транспортними засобами не застосовуватимуться в разі, якщо вони позбавлять боржника основного законного джерела коштів для існування, якщо боржник використовує транспортний засіб у зв'язку з інвалідністю, якщо він проходить військову службу, несе службу в АТО, а також у разі відстрочки чи розстрочки у виплаті аліментів.

Крім того, тимчасово обмежуватимуть право на виїзд за кордон тих громадян, які мають заборгованість із виплати аліментів.

Законопроект також пропонує зміни до Сімейного кодексу, згідно з якими той із батьків, з яким за рішенням суду має проживати дитина, самостійно вирішуватиме питання про місце проживання, місця і форми навчання, отримання медичної допомоги та оздоровлення дитини.

Такі батьки зможуть самостійно вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА