13:53 17.11.2017

Кучма сподівається, що обмін заручниками відбудеться до кінця року

2 хв читати
Кучма сподівається, що обмін заручниками відбудеться до кінця року

Другий президент України (1994-2005 рр.), представник України в тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кучма констатував, що вже понад рік не було обміну заручниками.

"Якщо це (обмін) відбудеться цього року, то це буде велике щастя. Дай Боже, щоб це відбулося. Але коли ми 14 місяців ведемо обговорення в Мінську і жодного обміну не відбулося - це питання", - сказав він журналістам у Києві в п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, чи вважає він реальним обмін заручниками найближчим часом.

Л.Кучма нагадав своє висловлювання про те, що вирішення конфлікту на Донбасі залежить "від Господа Бога і від Путіна".

Як повідомлялося, 15 листопада лідер громадського руху "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням підтримати пропозицію про обмін полоненими між Україною та ОРДЛО. За словами В.Медведчука, Україна готова в рамках обміну полоненими звільнити 306 осіб і розраховує на звільнення утримуваних в ОРДЛО 74 осіб.

Пізніше того дня В.Путін обговорив по телефону з так званими головами ОРДЛО Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким обмін утримуваними особами з Україною. Як повідомив сайт Кремля, О.Захарченко та І.Плотницький підтримали цю ініціативу, зазначивши, що питання необхідно опрацювати з українською стороною.

Тристороння контактна група щодо України на черговій зустрічі в Мінську 29 листопада погодить умови обміну полоненими у рамках пропозиції В.Медведчука, повідомило "Інтерфаксу" в четвер джерело в групі з організації переговорів.

Служба безпеки України не має деталей переговорів президента Росії Володимира Путіна з ватажками ОРДЛО з питання обміну заручниками, але сподіваються, що обмін уперше з кінця 2016 року дійсно відбудеться.

За словами речника СБУ Олени Гітлянської, українська сторона налаштована на проведення обміну за формулою "всіх на всіх".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА