08:49 18.11.2017

Росія не поважає стандарти міжнародної поведінки щодо використання хімічної зброї

2 хв читати
Росія не поважає стандарти міжнародної поведінки щодо використання хімічної зброї

Росія не поважає стандарти міжнародної поведінки щодо використання хімічної зброї, наклавши вето на американський проект резолюції про продовження роботи спільного механізму ООН і ОЗХЗ з розслідування випадків застосування хімзброї в Сирії (СМР), заявили в Білому домі.
"16 листопада Росія наклала вето на продовження мандата СМР, знову захистивши режим (президента Сирії Башара - ІФ) Асада і терористів, які використовують хімічну зброю в Сирії. Наклавши вето на продовження роботи СМР, Росія послала чіткий сигнал про те, що вона не цінує життя жертв атак із застосуванням хімічної зброї або не поважає адекватні стандарти щодо міжнародних підходів до використання такої зброї", - йдеться в поширеній увечері в п'ятницю за місцевим часом заяві.
У ній наголошується, що США "не перестануть наполягати на тому, щоб Рада Безпеки ООН продовжила мандат СМР з тим, щоб він міг продовжити свою важливу роботу з виявлення осіб, які вчинили атаки з використанням хімічної зброї, вершити правосуддя і посилати чіткий сигнал про те , що використання хімічної зброї не буде виправдано ніким і ніде".
Напередодні Рада Безпеки не змогла домовитися про продовження мандата експертів, які розслідували застосування хімзброї в Сирії. Росія ветувавала американський проект резолюції, проти нього проголосувала також Болівія, при цьому Китай і Єгипет утрималися. У свою чергу сім країн відмовилися підтримати запропонований Росією, Болівією і Китаєм варіант резолюції, проект не отримав необхідної більшості голосів.
Відразу після закінчення засідання Японія поширила в РБ проект резолюції про технічне продовження роботи СМР. У п'ятницю Росія під час голосування наклала вето і на японський проект про технічне продовження СМР на 30 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА