13:20 21.11.2017

Польща намагається втягнути ЄС у гру проти України

2 хв читати
Польща намагається втягнути ЄС у гру проти України

Варшава своїми діями, зокрема забороною в'їзду секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі, намагається втягнути Європейський Союз у гру проти України, вважає голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Я вважаю, що крок польської сторони щодо заборони в'їзду на територію Шенгенської зони секретарю міжвідомчої комісії Святославу Шереметі - це дуже грубе порушення польської сторони та бажання Польщі втягнути в цю брудну антиукраїнську гру ЄС", - сказав В.В'ятрович журналістам у вівторок у Києві.

Він додав, що українські дипломати мають реагувати більш жорстко на такі прояви антиукраїнської позиції, а також апелювати до європейських структур про неприпустимість таких дій.

Як повідомлялося, 18 листопада С.Шереметі відмовили у в'їзді до Польщі.

На початку листопада 2017 року польське видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на джерела повідомило, що в Міністерстві закордонних справ Польщі складається список українців, яким заборонять в'їзд до Польщі. За інформацією видання, в списку може бути С.Шеремет, який цього літа прийняв рішення про заборону ексгумаційних робіт у с. Костюхнівці Маневицького району Волинської області в рамках робіт польського Інституту національної пам'яті для пошуку польських легіонерів 1915-1916 років.

За даними видання, Варшава заборонила в'їзд до Польщі і В.В'ятровичу. При цьому Польща не оприлюднюватиме весь список, особи дізнаватимуться лише на кордоні, чи не заборонено їм в'їзд.

Раніше Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у зв'язку з актами вандалізму стосовно пам'ятників і пам'ятних знаків на українських могилах у Польщі, зокрема з демонтажем українського пам'ятника в с. Грушовичі біля Перемишля (Республіка Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА