15:32 22.11.2017

Порошенко підписав закон про судову реформу

2 хв читати
Порошенко підписав закон про судову реформу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Господарського процесуального, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу про адміністративне судочинство України та інших законодавчих актів (законопроекту №6232), який забезпечить завершення судової реформи.

Як повідомляє в середу прес-служба президента України, цим законом вводяться нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни до правил кримінального процесу.

"Законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів і покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність із найкращою європейською та міжнародною практикою. Це найбільш комплексне реформування процесуального законодавства за останні 26 років", - йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Як зазначено, норми цього закону розширюють способи судового захисту та засоби доказування в судовому процесі, забезпечують його відкритість та прозорість, добросовісність користування процесуальними правами, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ і правову визначеність тощо.

Також передбачено запровадження системи "електронного суду", яка спростить комунікацію із судом та зменшить витрати на утримання судової системи.

"Зміни, що запроваджуються, мають забезпечити ефективний, швидкий та зручний розгляд справ у суді. Нові правила судового процесу сприятимуть більш дієвому захисту прав і свобод громадян та підприємців, що звертаються до суду", - зазначив заступник голови Адміністрації президента України і координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

Як повідомлялося, 3 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила в цілому закон про внесення змін до Господарського процесуального, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу про адміністративне судочинство України та інших законодавчих актів (законопроект №6232).

Одним з основних нововведень закону є визначення Верховного Суду як єдиної касаційної інстанції в Україні та впровадження нового порядку розгляду ним справ. До другого читання до цього законопроекту було подано 4383 правки, які Верховна Рада розглядала протягом трьох пленарних тижнів.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав цей закон 30 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА