13:02 24.11.2017

Процедури відбору суддів до Верховного Суду України вимагають аналізу і поліпшення - посли G7

2 хв читати
Процедури відбору суддів до Верховного Суду України вимагають аналізу і поліпшення - посли G7

Посли країн "Великої сімки" (G7) зазначають, що процес відбору суддів до Верховного Суду України цьогоріч став більш прозорим і конкурентним, однак вимагає подальшого аналізу і поліпшення.

"Процес відбору суддів до Верховного Суду України був значно більш прозорим і конкурентним, ніж у попередні роки, що є ознакою прогресу в здійсненні судової реформи в Україні... Результати відбору до Верховного Суду вказують на необхідність більш ретельного аналізу процедур для подальшого поліпшення, а також продовження співпраці з громадянським суспільством для підтримання конструктивного діалогу з усіма зацікавленими сторонами", - йдеться в заяві дипломатів, опублікованій посольством Німеччини в Україн в п'ятницю.

Посли вказали, що українські громадяни і міжнародне співтовариство уважно стежитимуть за тим, як поводяться ці нові судді при виконанні своїх обов'язків і поза ними.

"Оновлення судової системи лише почалося. Багато уроків, вивчених під час здійснення цього першого кроку, можуть бути застосовані при призначеннях, які залишається зробити у Верховному Суді, а також в апеляційних судах і судах першої інстанції", - додали дипломати.

Посли країн "Великої сімки" закликали суддів сумлінно виконувати свої обов'язки. "Ми закликаємо всіх суддів виконувати свої зобов'язання щодо прозорості, незалежності, сумлінності та відданості принципам верховенства права... вибудовувати довіру громадськості, ретельно вивчаючи сумлінність кандидатів на виборах глави Верховного Суду і голів його чотирьох палат", - додали дипломати.

Посли уточнили, що судова реформа є надзвичайно важливою для України. "Ця реформа є критично важливою для просування української програми реформ і вимог українських громадян, виходячи з їхніх чітко виражених прагнень жити в сучасній і демократичній країні", - резюмували дипломати.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА