13:31 24.11.2017

В ЄНП підтримують територіальну цілісність країн Східного партнерства і закликають РФ звільнити українських громадян

2 хв читати
В ЄНП підтримують територіальну цілісність країн Східного партнерства і закликають РФ звільнити українських громадян

 Російська Федерація має звільнити громадян України, яких незаконно утримує і на своїй, і на окупованих територіях, йдеться в заяві лідерів Європейської народної партії (ЄНП) та країн Східного партнерства (СП), погодженій на зустрічі в Брюсселі в четвер.

"Ми закликаємо Росію звільнити та випустити з ув’язнення без подальшого зволікання всіх українських громадян, яких незаконно затримано і в Росії, і на окупованих територіях України", - йдеться в заяві

У документі також відзначається тверда підтримка ЄС та його державами-членами принципів територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. "Ми наголошуємо на повній повазі та прихильності до принципів і зобов'язань, визначених у Хартії ООН, Заключному Гельсінському акті 1975 року та Паризькій хартії ОБСЄ 1990 року, які є основоположними для нашого спільного бачення мирної та неподільної Європи, яке було порушене Росією внаслідок її тривалої агресії проти України, незаконної анексії Кримського півострова та подальшої окупації двох грузинських регіонів, а також російськими гібридними погрозами, дезінформацією, зокрема дестабілізацією діяльності та пропаганди, які загрожують європейській безпеці в цілому", - заявляють лідери ЄНП та країн СП.

У заяві також висловлено підтримку розміщенню миротворчої місії на Донбасі. "Ми міцно підтримуємо посилене залучення ЄС та міжнародної співдружності до мирного врегулювання ситуації на Донбасі, розміщення миротворчої місії ООН з належним мандатом на всій території Донбасу та відновлення повного суверенітету України в Криму, Грузії – на її окупованих територіях Абхазії та Південної Осетії, Молдови – в Придністров'ї", - йдеться в документі.

"Ми вітаємо єдність серед держав-членів ЄС щодо Росії, чия військова присутність у регіоні, незважаючи на це, зросла останніми роками, зокрема, з використанням посилених і цільових обмежувальних заходів, спрямованих на вирішення конфлікту на Донбасі. Ми закликаємо держави-члени ЄС розглянути посилення індивідуальних обмежувальних заходів стосовно відповідальних за суттєве погіршення ситуації із захистом прав людини в окупованому Криму", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА