10:16 27.11.2017

Політрада "Самопомочі" вимагає пояснень від президента, МВС та СБУ з огляду на затримання активістів

2 хв читати
Політрада "Самопомочі" вимагає пояснень від президента, МВС та СБУ з огляду на затримання активістів

 Політична рада партії "Об'єднання "Самопоміч" обурена затриманням активістів Леоніда Литвиненка та Анатолія Виногродського та вимагає від президента, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України відповідних пояснень.

"Лише протягом однієї години в неділю, 26 листопада, в різних містах України було викрадено щонайменше двох активістів. Перший - Леонід Литвиненко, якого схопили в Новограді-Волинському, де він із побратимами блокував контрабанду російського палива в Україну. Другий затриманий - це Анатолій Виногродський. Його, як повідомляють у поліції, затримали у справі про напад на охоронця в Кіровоградській області", - йдеться в заяві політради партії, оприлюдненій прес-службою "Самопомочі".

При цьому в партії зазначили, що А.Виногродського затримали за те, що він захищав місцевих жителів, які стали жертвами рейдерів.

"Чому за цими хлопцями пришли саме зараз? Вони, маючи авторитет в суспільстві, починають вимагати від держави не просто слів, а дій щодо захисту державного суверенітету, боротьби проти корупції та будівництва інституціональної держави. Цих людей сьогодні переслідують та підступно хапають на вулицях і вивозять у невідомому напрямку, а потім вони з'являються в правоохоронних відомствах", - наголошується в заяві.

З огляду на ситуацію, що склалася, політрада партії "Об'єднання "Самопоміч" вимагає чітких пояснень від президента України, Міністерства внутрішніх справ та СБУ. "Беззаконня повинне припинитися, а ресурси силових відомств повинні спрямуватися на справжніх злочинців!", - заявила політрада.

Як повідомляв раніше Рух "Визволення", 26 листопада в місті Новограді-Волинському Житомирської області кілька озброєних людей викрали добровольця батальйону ОУН Леоніда Литвиненка (позивний "Бек"). Раніше ця організація заявляла про викрадення активіста Олександра Новікова. Як стало відомо, пізніше його заарештували на 60 діб.

Крім того, 26 листопада, як повідомив Рух "Визволення", було викрадено екс-командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського, його забрали до Маріуполя.

У свою чергу правоохоронці повідомили про затримання одного з колишніх керівників батальйону "Донбас" (йдеться про А.Виногродського) та його соратника за напад на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств у Кіровоградській області в липні. Також повідомлялося про те, що в Маріуполі суд заарештував на 60 діб без альтернативного права внесення застави підозрюваного у викраденні бійця батальйону "Донбас" у 2014 році.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА