15:44 29.11.2017

Депутат Семенуха розповів про демарш делегації Вірменії на засіданні ПАЧЕС у Києві

2 хв читати
Депутат Семенуха розповів про демарш делегації Вірменії на засіданні ПАЧЕС у Києві

Делегація Вірменії під впливом Москви була противником згадки в декларації Генасамблеї ПАЧЕС необхідності сприяти відновленню суверенітетів держав у регіоні, заявив член української делегації Роман Семенуха (народний депутат з фракції "Самопоміч").

"Приймалася декларація (Генасамблеї ПАЧЕС - ІФ), яка в попередній редакції була суто економічного спрямування: де ми один одного вітаємо, як країни зобов'язуємося сприяти економічному розвитку, інновацій, співпраці та інше", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна ".

Р.Семенуха підкреслив, що, кажучи про економічний розвиток країн ПАЧЕС, не можна ігнорувати ситуацію з безпекою в регіоні, нагадавши про проблеми безпеки в Азербайджані, Грузії, Молдові, Україні.

Він розповів, що українська делегація підготувала правку до декларації, в якій мовиться, що країни ПАЧЕС повинні сприяти відновленню державного суверенітету і територіальної цілісності.

"Вірменська делегація на знак протесту, що з ними не погодили (я думаю, що за вказівкою Москви, не вважаю, що ця країна має суб'єктність в таких питаннях), вийшла із сесійної зали. Нібито через незгоду, що з ними не так прокомунікували", - заявив Р.Семенуха.

"Наскільки я поінформований, вони не планували голосувати за жодний варіант правки. Їхнє завдання було - торпедувати ситуацію та прийняти текст декларації з абсолютно економічним змістом, ігноруючи проблеми безпеки, про які сьогодні говорять Азербайджан, Грузія, Україна, Молдова", - сказав він .

Тим часом народний депутат зазначив, що українська делегація підготувала лояльне формулювання правки, щоб вдалося зібрати голоси делегацій.

При цьому Р.Семенуха підкреслив, що делегації РФ на Генасамблеї ПАЧЕС у Києві немає.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", вірменська делегація полишила сесійну залу українського парламенту, де проходить генасамблея ПАЧЕС. Її представник з трибуни висловив обурення тим, що одну з делегацій не притягли до обговорення, не уточнивши при цьому, якого саме питання. На це глава української делегації Людмила Денисова зауважила, що якби вірменська делегація хотіла обговорити правки до декларації, їй слід було сказати про це.

Як відомо, 50-та Генеральна асамблея Парламентської Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) проходить 28-30 листопада в Києві.

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До неї входять представники парламентів 12 країн: Албанії, Азербайджану, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України.

Статус спостерігачів в ПАЧЕС мають Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг Німеччини, парламенти Франції та Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА