17:28 04.12.2017

Посол США в РФ анонсував нову зустріч Волкера і Суркова наступного тижня

2 хв читати
Посол США в РФ анонсував нову зустріч Волкера і Суркова наступного тижня

Помічник президента РФ Владислав Сурков і спецпредставник Держдепу США з питань Україні Курт Волкер проведуть зустріч наступного тижня, повідомив посол США в РФ Джон Хантсман.

"Обидві сторони зустрінуться наступного тижня. Мені здається, це вже буде четвертий раунд переговорів. Сподіваюся, що на четвертому раунді будуть вже ознаки успіху. Я сам натхнений", - сказав Д.Хантсман в ефірі радіо "Комерсант ФМ".

Він зазначив, що до цього вже відбулися три раунди переговорів у форматі "Волкер-Сурков", "але ці три раунди були непродуктивними".

"Але те, що у нас триає процес, вже вселяє довіру", - додав він.

В.Сурков і К.Волкер останній раз зустрічалися в Белграді 13 листопада. На зустрічі американська сторона представила свої пропозиції щодо проекту резолюції Радбезу ООН щодо розміщення місії на Донбасі.

Як повідомив пізніше В.Сурков, вони передбачають 29 абзаців. За словами помічника президента РФ, три з них російська делегація "визнала прийнятними". Він також повідомив, що сторони "вирішили продовжувати роботу зі зближення позицій".

Зі свого боку К.Волкер заявив про відсутність прогресу на останніх переговорах з В. Сурковим щодо Донбасу. "Наша третя зустріч (...) була кроком назад. Вони знову повернулися до своєї початкової пропозиції. Я не знаю, який наступний крок після цього. Можливо, це сталося за зовсім інших причин, які не мають відношення до України, просто з тим, в якому стані наші стосунки з РФ. Це могло бути пов'язано з відсутністю двосторонньої зустрічі між президентом (РФ Володимиром - ІФ) Путіним і президентом (США Дональдом - ІФ) Трампом ", - сказав він в інтерв'ю виданню" Politico ".

Перед цим В.Сурков і К.Волкер зустрічалися 7 жовтня в Белграді і 21 серпня в Мінську.

Обізнане джерело раніше повідомило "Інтерфаксу", що помічник президента РФ в останній раз в цьому році зустрінеться із спецпредставником США у грудні. За словами джерела, головною темою зустрічі буде модальність місії ООН на Донбасі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА