12:06 07.12.2017

Рада схвалила скасування норм про скорочення кількості прокурорів з 2018 р.

2 хв читати
Рада схвалила скасування норм про скорочення кількості прокурорів з 2018 р.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, що скасовує раніше прийняту норму про скорочення з 2018 року кількості прокурорів до 10 тис осіб, тоді як загальна кількість співробітників органів прокуратури має становити 15 тис. осіб.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в першому читанні законопроект (№7160) про внесення змін до закону про прокуратуру щодо оптимізації чисельності працівників органів прокуратури підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно із законопроектом запропоновано виключити зі ст.14 норму про те, що з 1 січня 2018 роки кількість прокурорів має скоротитися до 10 тис осіб. Водночас пропонують залишити лише ту частину цієї статті, в якій зазначається, що чисельність співробітників органів прокуратури становить не більше 15 тис осіб.

"Сьогодні загальна чисельність прокурорів становить (згідно із законодавством може становити - ІФ) близько 15 тис. У законі, який ми прийняли раніше, визначили, що саме прокурорів має бути не менше 10 тис. Прокуратура пропонує в межах загальної чисельності надати можливість генеральному прокурору самостійно визначати, скільки буде прокурорів, скільки слідчих, інших співробітників", - сказав член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Юрій Мірошниченко ("Опозиційний блок") з трибун парламенту під час обговорення документа.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, положення статті про скорочення кількості прокурорів з'явилося в липні 2015 року.

У супровідному документі зазначено, що за станом на жовтень 2017 роки кількість прокурорів становить 11 313 осіб, із загальної кількості співробітників у 15 тис осіб.

Автори законодавчої ініціативи пояснюють, що якщо кількість прокурорів скоротиться до 10 тис., як передбачає законодавство, з 2018 року, тобто на 1 313 осіб, це "неминуче призведе до збільшення і до того невиправданого навантаження на них".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА