22:49 07.12.2017

Чийгоз і Умеров закликали міністрів країн ОБСЄ продовжити тиск на РФ, Клімкін - за міжнародну платформу для сприяння деокупації Криму

2 хв читати
Чийгоз і Умеров закликали міністрів країн ОБСЄ продовжити тиск на РФ, Клімкін - за міжнародну платформу для сприяння деокупації Криму

Захід, присвячений ситуації з правами людини в окупованому Криму, відбувся в четвер на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні з ініціативи України.
Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, запрошені на цю подію заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, нещодавно звільнені з російського ув'язнення, звернулися до міністрів із закликом продовжувати міжнародний тиск на Російську Федерацію для припинення агресивної і репресивної політики цієї країни проти України і її громадян, незалежно від їх етнічної приналежності.
У свою чергу, глава МЗС України Павло Клімкін в своєму виступі наголосив на важливості подальшої консолідації міжнародних зусиль з метою припинення російської агресії проти України і деокупації Криму. Одним з таких кроків він назвав заплановане  найближчими днями прийняття чергової резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь".
За словами П.Клімкіна, іншим напрямком діяльності могла б стати запропонована Україною міжнародна платформа, яка сприяла б просуванню цілей деокупації Криму.
Представники європейських країн, США та Канади висловили підтримку і солідарність з громадянами, які проживають в Криму в умовах російської окупації, і налаштованість на продовження спільних зусиль для деокупації Криму.
"Наголошувалося, що санкції проти Росії повинні тривати, поки Росія не припинить збройну агресію проти України і не поверне Крим. Отже, тема Криму залишатиметься серед пріоритетних у міжнародному порядку денному, в тому числі в рамках ОБСЄ як міжнародної організації з безпеки", - йдеться в повідомленні.
Окремо на цьому заході розглядалася тема українських політичних в'язнів, незаконно позбавлених волі російською владою як на території окупованого Криму, так і в Росії. Присутні відзначили важливість інформування широкої аудиторії за кордоном про утримуваних за ґратами українців і посилення політичного тиску на РФ.
"Посилення наступу на права людини Росією має вести до посилення санкцій. Це ефективно", - зазначив глава МЗС України.
За інформацією прес-служби МЗС, в даному заході взяли участь міністри закордонних справ Канади, Швеції, Литви, Латвії, України, Естонії, а також високі представники США, Туреччини, Великобританії, Польщі, Румунії, Данії та Норвегії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА