15:42 11.12.2017

Яценюк: Анексія Криму РФ відбувалася за участю Януковича

1 хв читати
Яценюк: Анексія Криму РФ відбувалася за участю Януковича

Екс-прем'єр міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк вважає, що екс-президент України Віктор Янукович діяв у змові з президентом Росії Володимиром Путіним і керівництвом Російської Федерації в лютому 2014 року, коли почалася анексія Криму.

"Президент Росії Володимир Путін у своїх інтерв'ю сам підтвердив, що він як президент Росії, верховний головнокомандувач збройних сил РФ, починаючи з 20 лютого 2014 року, віддав наказ збройним силам Росії на незаконне захоплення й анексію української території. І цей план реалізовувався, зокрема, за участю тодішнього президента України Віктора Януковича ", - сказав А.Яценюк під час надання свідчень як свідок у справі за обвинуваченням В.Януковича в державній зраді в Оболонському районному суді міста Києва в понеділок.

Лідер "Народного фронту" вважає, що лист В.Януковича на адресу В.Путіна і керівництва РФ від 1 березня 2014-го року став результатом домовленості між В.Януковичем та В.Путіним, щоб легітимізувати події, що відбувалися тоді в Криму.

А.Яценюк переконаний, що екс-президент України В.Янукович був повністю залежний від РФ і персонально президента РФ Володимира Путіна і, на його думку, це підтверджувалося політикою, яку він проводив, коли був президентом України, зокрема, підписанням Харківських угод, потім відмовою від підписання угоди про асоціацію з ЄС, що призвело до подій Євромайдану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА