20:55 15.12.2017

Тіллерсон заявив про готовність США до будь-якого розвитку ситуації навколо КНДР

2 хв читати
Тіллерсон заявив про готовність США до будь-якого розвитку ситуації навколо КНДР

Вашингтон готовий до будь-яких заходів у випадку "якщо щось піде не так" з КНДР, заявив в п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон.

"Президент чітко дав зрозуміти, що ми будемо перебувати в стані військової готовності, на випадок якщо щось піде не так", - заявив він після закінчення міністерської зустрічі в Раді Безпеки ООН, на якій обговорювалася ситуація на Корейському півострові.

"Наша армія готова", - додав він. Тіллерсон додав, що США мають намір "очолювати кампанії з надання тиску". "Ми об'єднаємо міжнародне співтовариство і будемо продовжувати чинити тиск ... і по можливості посилювати його", - заявив держсекретар.

Також він повідомив, що США не зацікавлені в переговорах з КНДР про "подвійне заморожування", що передбачає відмову КНДР від ядерних випробувань в обмін на припинення спільних військових навчань США і Південної Кореї.

"Ми не маємо наміру обговорювати попередні умови. Ви чули про пропозицію про "подвійне заморожування", ми не готові піти на таку угоду в якості попередніх умов для переговорів", - заявив Тіллерсон.

"Ми не готові прийняти будь-яке послаблення режиму санкцій в якості попередніх умов. Ми не готові розглядати питання відновлення гуманітарної допомоги в якості попередніх умов для переговорів", - додав держсекретар США.

У липні Москва і Пекін висунули спільну ініціативу щодо вирішення проблем Корейського півострова, зокрема, запропонували КНДР ввести заборону на ядерні та ракетні випробування, а Вашингтону і Сеулу відмовитися від масштабних спільних навчань.

Спільна російсько-китайська ініціатива заснована на запропонованих китайською стороною ідеях "подвійного заморожування" (ракетно-ядерної діяльності КНДР і великомасштабних спільних навчань США і Південної Кореї) і "паралельного просування" до денуклеаризації Корейського півострова і формування на півострові механізму світу, а також на російському поетапному плані корейського врегулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА