11:57 18.12.2017

ВР повинна засудити заворушення біля Жовтневого палацу - Геращенко

2 хв читати
ВР повинна засудити заворушення біля Жовтневого палацу - Геращенко

Керівники парламентської фракцій повинні підготувати спільну заяву із засудженням подій, які відбулися в неділю біля Жовтневого палацу в Києві, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Мені здається, що несправедливо, якщо ми з вами зробимо вигляд, що не помічаємо ті події, які відбулися в неділю, коли були поставлені під загрозу життя і здоров'я простих громадян через, по суті, терористичні дії певних, зокрема народних, депутатів України, та інших так званих політиків (а насправді це політикани), біля Жовтневого палацу", - сказала вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

І.Геращенко підкреслила, що після події має бути заява Верховної Ради про те, що парламент це засуджує. При цьому вона нагадала, що посольства деяких країн виступили із заявами про те, що сталося.

"Думаю, що Верховна Рада також повинна з цього приводу зробити спільну заяву від лідерів усіх політичних фракцій", - додала перший віце-спікер.

Як повідомлялося, під час сутичок між прихильниками лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі й правоохоронцями в неділю під Жовтневим палацом у Києві постраждало 60 нацгвардійців, 15 з яких були госпіталізовані.

Як зазначили в Нацполіції України, біля Жовтневого учасники акції почали кидати петарди, застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, почали бійку з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. "На той момент біля будівлі було близько 800 глядачів, зокрема діти. Демонстранти намагалися прорватися в хол будівлі", додали правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА