11:53 19.12.2017

У "БПП" покладають відповідальність за події біля Жовтневого палацу на політиків, що намагалися взяти на поруки Саакашвілі

2 хв читати
У "БПП" покладають відповідальність за події біля Жовтневого палацу на політиків, що намагалися взяти на поруки Саакашвілі

У фракції "Блок Петра Порошенка" покладають відповідальність за протистояння біля Жовтневого палацу (Міжнародний центр культури і мистецтв) у Києві на політиків, які намагалися взяти на поруки екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

"У парламенті є політичні діячі, які намагаються саботувати роботу Верховної Ради. У той час, коли коаліція на чолі з президентською фракцією відстоювала кожен реформаторський законопроект, частина депутатів зосередила свої зусилля виключно на спробах посилити напругу в суспільстві", - заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов із трибуни парламенту на ранковому пленарному засіданні у вівторок.

За його словами, прикладом таких дій є підтримка деякими політиками М.Саакашвілі.

"Тепер усі ті, хто хотів політичного піару на тлі Саакашвілі і готові були взяти його на поруки в суді, несуть повну відповідальність перед суспільством за підривні дії екс-президента Грузії та його прибічників", - сказав А.Герасимов.

Він закликав прийняти в парламенті політичну заяву із засудженням дій і протистояння біля Жовтневого палацу, яке сталося в неділю, 17 грудня.

Як повідомлялося, 17 грудня біля Жовтневого палацу в Києві сталися сутички між прибічниками лідера партії "Рух нових сил" М.Саакашвілі та правоохоронцями.

М.Саакашвілі заявив, що конфліктна ситуація біля палацу була "спеціально спровокована", оскільки раніше мітингувальникам повідомили, що вони можуть увійти туди і провести збори, але замість цього їх зустріли кордони поліції, які застосовували спецзасоби.

Відкрито три кримінальні провадження за ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд (карається позбавленням волі до п’яти років)), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років)) і ст. 343 (перешкоджання діяльності правоохоронців) КК України.

Унаслідок сутичок постраждали 60 нацгвардійців.

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що учасники акції "Марш за імпічмент" під час штурму палацу застосували газ невідомого походження з сильною дією, який раніше не використовувався, поліція встановлює тих, хто розпорошував його, а також людей, що штурмували палац.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту 18 грудня заявила, що керівники парламентських фракцій мають підготувати спільну заяву із засудженням подій, які сталися біля Жовтневого палацу в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА