08:23 25.12.2017

Ксенія Собчак висунута кандидатом в президенти РФ від "Громадянської ініціативи"

2 хв читати
Ксенія Собчак висунута кандидатом в президенти РФ від "Громадянської ініціативи"

Журналістка і телеведуча Ксенія Собчак висунута в кандидати в президенти РФ на виборах в березні майбутнього року від Всеросійської політичної партії "Громадянська ініціатива".

Як передав кореспондент "Інтерфаксу", відповідне рішення було прийнято на черговому з'їзді партії в суботу.

"Голосування делегатів з'їзду розподілилися наступним чином: за - 96, проти - 7, утрималися - 0", - повідомив секретар лічильної комісії.

Усього в таємному голосуванні взяли участь 103 зі 106 делегатів з'їзду.

К.Собчак також увійшла до політради партії. За її участь разом з іншими запропонованими кандидатами в політраді партії проголосували делегати з'їзду.

"Я радий повідомити, що наш потенційний кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак теж вступила до лав нашої партії. (...) Якщо ми вважаємо за можливе, щоб Ксенія балотувалася на найвищу державну посаду, то логічно щоб вона увійшла до керівного органу партії", - заявив голова партії Андрій Нечаєв на черговому з'їзді партії в суботу.

А.Нечаєв зазначив, що "в останні буквально пару місяців, кілька тижнів число заяв про вступ в члени партії різко зросло".

К.Собчак у своїй передвиборчій програмі, в якій в цілому 123 пункти, пропонує змінити форму державного управління, зробивши Росію не президентською, а парламентською республікою з сильними і самостійними регіонами.

"Росія не може бути більше президентською республікою. Тільки багатопартійною, вільно обраний парламент повинен визначати внутрішню і зовнішню політику країни. Призначати уряд, регулювати відносини між суб'єктами федерації", - заявила вона на з'їзді "Громадянської ініціативи".

"Ми повинні повернути в Росію федералізм. Тільки самостійні і сильні регіони здатні витримати всі випробування, які готує нам майбутнє", - вважає вона.

Також програмою передбачено поділ влади - забезпечення повної незалежності суду від виконавчої влади, з якою він ніяк не повинен бути пов'язаний.

Окрім того, К.Собчак пропонує припинити військові операції за кордоном: "Ми повинні забезпечити мир. З Сирії, України, де б вони не були зараз за наказом влади, ми повинні повернути наших солдатів додому. Це наші брати і діти, їм є, що робити вдома, їм немає чого робити там", - заявила вона.

За її словами, виконання її програми дасть можливість Росії повернутися в "рідній європейський дім", так як "у нас немає ніякого іншого шляху, крім європейського".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА