15:50 25.12.2017

ОПОРА: Більшість інцидентів на виборах в ОТГГ – через недостатню компетентність членів ДВК

2 хв читати
ОПОРА: Більшість інцидентів на виборах в ОТГГ – через недостатню компетентність членів ДВК

Більшість проблем та інцидентів, які фіксувалися на виборах в об'єднаних територіальних громадах 24 грудня, були результатом професійної непідготовленості та недостатнього рівня компетентності членів дільничних виборчих комісій, зазначають у Громадянській мережі ОПОРА .

"Протягом дня голосування на виборах в об'єднаних територіальних громадах 24 грудня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не виявили суттєвих порушень, які за своїми масштабами і наслідками можуть мати негативний вплив на хід голосування і спотворити результати волевиявлення виборців. Більшість проблем та інцидентів, які фіксувалися, були результатом професійної непідготовленості та недостатнього рівня компетентності членів дільничних виборчих комісій", – наголошується в релізі ОПОРИ в понеділок .

Офіційні спостерігачі ОПОРИ забезпечували незалежне спостереження за перебігом голосування та підрахунком голосів на перших місцевих виборах до ОТГ (крім виборчих процесів в Київській і Хмельницькій областях).

Згідно з висновками ОПОРИ, "перші місцеві вибори 24 грудня 2017 р. підтвердили необхідність суттєвого удосконалення виборчого законодавства та системи адміністрування виборів, підвищення компетентності членів виборчих комісій та забезпечення дієвих практик запобігання виборчим зловживанням".

Нечіткість деяких положень закону України "Про місцеві вибори" та відповідно правова невизначеність важливих виборчих процедур, недостатня професійна підготовка членів виборчих комісій, непрозорість фінансування передвиборчої агітації, випадки зловживання адміністративним ресурсом з боку державних службовців, проблеми з виготовленням виборчих бюлетенів є чинниками, які негативно впливали на загальну якість виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах 24 грудня 2017 р., зазначають в ОПОРІ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА