16:42 16.01.2018

Росія використовує невизнане Придністров'я для обходу європейських санкцій - Фріз

2 хв читати
Росія використовує невизнане Придністров'я для обходу європейських санкцій - Фріз

Заохочення сепаратизму є небезпечною тенденцією, яка загрожує всій Європі, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, коментуючи ситуацію в Придністров'ї.

"Росія використовує невизнане Придністров'я для уникнення санкцій. Російські товари надходять в ПМР (т.зв." Придністровська Молдовська Республіка", непідконтрольна молдовській владі територія), де отримують "придністровське походження" і експортуються до Європейського Союзу. Тирасполь отримав доступ до DFTA, фактично, як складова частина Молдови, що мало б сприяти реінтеграції з Кишиневом. При цьому керівництво ПМР продовжує обговорювати плани інтеграції з РФ або розбудови незалежної держави", - зазначає І.Фріз.

За її словами, продовження політики "пряників" для Тирасполя є помилковим без застосування "жорсткого батога". "Тоді як ПМР надає можливість Росії користуватися перевагами доступу на ринок ЄС, Тирасполь не робить жодного кроку на шляху до демілітаризації і виведенню російського окупаційного контингенту з території", - зазначила парламентарій.

І.Фріз також звернула увагу на те, що "формати міжнародних миротворчих сил з мандатом ООН неодноразово пропонувалися Тирасполю, але відкидалися придністровським маріонетковим керівництвом і Кремлем".

Парламентар підкреслює, що підхід до вирішення проблеми Придністров'я, очевидно, повинен бути переглянутий на міжнародному рівні. "Росія використовує мирний договір" Про врегулювання збройного конфлікту в придністровському регіоні республіки Молдова "для заморожування конфлікту. Саме заморожені конфлікти дозволяють Кремлю здійснювати вплив на проєвропейські держави пострадянського простору", - зазначає І.Фріз.

"Тому будь-які заяви Кремля про підтримку територіальної цілісності України, Грузії, Молдови є відвертою брехнею. У Кремлі сподіваються, що маріонеткові керівництва квазідержавних самопроголошених утворень стануть перешкодою для європейського курсу країн, зроблять з них буферну зону", - пояснює політик.

Вона впевнена, що саме спекуляції Росії щодо мирного врегулювання створених нею ж конфліктів повинні стати підставою для того, щоб змінити таку політику і змусити самопроголошені маріонеткові республіки грати за іншими правилами.

"Заохочення сепаратизму - небезпечна тенденція, яка загрожує всій Європі", - резюмувала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА