15:01 17.01.2018

ВР не підтримала поправку про розрив дипвідносин із РФ

1 хв читати
ВР не підтримала поправку про розрив дипвідносин із РФ

Верховна Рада України в четвер, 18 січня продовжить розгляд у другому читанні законопроекту про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу (№7163).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на момент закриття пленарного засідання в середу народні депутати розглянули 624 поправки із 673 поданих до законопроекту до другого читання.

Під час розгляду законопроекту позафракційний народний депутат Тарас Батенко наполіг на тому, щоб поставити на голосування його поправку, яка пропонувала зобов'язати Кабінет Міністрів України в тримісячний термін із дня набуття чинності цим законом ініціювати розрив дипломатичних відносин із країною-агресором, які встановлені відповідно до протоколу про встановлення дипломатичних відносин між Україною та Російською Федерацією від 18 лютого 1992 року (Мінськ) і відкликати дипломатичні установи з території Російської Федерації.

Проте таку поправку підтримали лише 72 народні депутати України із 226 мінімально необхідних. І вона не була ухвалене парламентом. Профільний комітет цю поправку також відхилив.

"Ми ухвалили рішення не включати до тексту закони, які мають довгострокову дію, тому ця правка, що стосується дипломатичних відносин, була відхилена", - зазначив секретар парламентського комітету із питань національної безпеки та оборони, доповідач за цим законопроектом Іван Винник (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Нехай визначається Міністерство закордонних справ, враховуючи передусім наш національний інтерес", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА