19:58 18.01.2018

У законопроекті про Антикорупційний суд буде враховано рекомендації Венеціанської комісії та МВФ

2 хв читати
У законопроекті про Антикорупційний суд буде враховано рекомендації Венеціанської комісії та МВФ

Законопроект про Антикорупційний суд зазнає змін після першого читання у Верховній Раді, буде враховано рекомендації Венеціанської комісії та Міжнародного валютного фонду, і за оптимістичними прогнозами суд зможе розпочати роботу за півроку, заявила представник президента в парламенті, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

"Щодо закону про Антикорупційний суд. Наступну сесію ми розпочнемо з включення його до порядку денного. Далі розпочнеться серйозна робота депутатського корпусу. Спочатку внесений президентом законопроект має пройти профільний комітет, де фахівці зададуть перший тон. Потім перше читання, де ми почуємо зауваження і побачимо позиції фракцій", - написала І.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона припустила, що може бути створено робочу групу для вироблення основних тез законопроекту про Антикорупційний суд. "До речі, про це закликав і президент - створити таку групу ще до внесення законопроекту для вироблення основних тез, які об'єднають зал під час голосування", - зазначила нардеп.

"Звичайно, будуть враховані рекомендації Венеціанської комісії, МВФ. Будемо шукати консенсус і, звичайно, законопроект буде в тому чи іншому ступені змінений. Але закон про Антикорупційний суд буде прийнятий", - додала вона.

За її словами, за оптимістичними прогнозами антикорупційний суд зможе розпочати роботу "десь через півроку, з урахуванням усіх процедур".

Раніше цього дня прес-секретар МВФ Джеррі Райс повідомив, що Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання.

"Лист, якого ми направили владі, виражає занепокоєння щодо невідповідності деяких положень законопроекту зобов'язанням України у рамках програми (EFF - ІФ) та рекомендаціям Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьовано між читаннями в парламенті", - сказав він під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА