09:38 23.01.2018

Подальший розвиток кібербезпеки буде віднесено до питань національної безпеки України - нардеп Фріз

2 хв читати
Подальший розвиток кібербезпеки буде віднесено до питань національної безпеки України - нардеп Фріз

 У зв'язку зі збільшенням кількості випадків кібератак, організованих не окремими злочинними елементами, а спеціальними органами низки держав з метою вчинення диверсій, питання розвитку кібербезпеки України мають бути законодавчо віднесені до питань гарантування національної безпеки, переконана народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook парламентарій, яка також є головою підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, про це вона заявила під час проведеного напередодні засідання робочої групи щодо вдосконалення законодавства України у сфері кібербезпеки спільно з представниками IT-галузі та державних установ.

"Сьогодні кіберзагрози постійно зростають на тлі розвитку інформаційних технологій. Якщо кілька років тому кібератаки розглядалися переважно як інструмент організованих злочинних груп та окремих злочинців-хакерів, то сьогодні дедалі активніше кібератаки здійснюють спеціальні органи певних держав у диверсійних цілях. Таким чином, питання подальшого розвитку кібербезпеки лежить у рамках забезпечення національної безпеки України. Ми маємо посилити наші спроможності, знизити ризики та загальний рівень загроз", - казала І.Фріз.

За словами народного депутата, за результатами робочої зустрічі складено перелік законодавчих норм, які необхідно ухвалити Верховній Раді найближчим часом.

"Сьогоднішня зустріч ставила на меті створення певного переліку must-have системних, чітких та безумовних законодавчих норм, що дозволять державі посилювати кіберзахист інституцій, не гальмуючи при цьому їх розвиток та розвиток бізнесу. Крім того, окреслили короткострокові плани з посилення та популяризації кібергігієни як експериментального факультативу для навчальних закладів. Реалізацію перших кроків у цьому напрямі заплановано вже на початок лютого. Результати стануть базою для майбутнього впровадження таких курсів на загальноукраїнському рівні", - повідомила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА