16:58 23.01.2018

Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК

2 хв читати
Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК

Президент України Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, а також підписав лист про звільнення з посади членів ЦВК через завершення терміну їхніх повноважень.

Як повідомляє у вівторок прес-служба глави держави, П.Порошенко підписав ці документи під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, зазначивши, що запускається процес оновлення складу Центрвиборчкому.

"Зараз ми запускаємо процес оновлення складу ЦВК", - сказав він, додавши, що питання формування нового складу комісії обговорюється вже давно. За його словами, фракції активно обговорювали його, але процес підбору кандидатів затягнувся.

"Сьогодні я радий, що нарешті всі фракції внесли кандидатури, які відповідають усім критеріям. Я їх вніс до складу подання", - повідомив президент.

П.Порошенко також зазначив, що обговорив питання формування нового складу Центрвиборчкому з неурядовими і громадськими організаціями. За його словами, ці організації також підтримують якнайшвидше оновлення ЦВК.

"Я впевнений у тому, що ми спільно несемо відповідальність за якісне проведення і президентських, і парламентських виборів. І тому висловлюю надію, що після проведення необхідних процедур і спецперевірок парламент буде здатний якомога швидше винести це питання на голосування і допомогти сформувати новий склад Центральної виборчої комісії", - сподівається голова держави.

Як повідомлялося, в липні 2016 року президент України вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема голови комісії Михайла Охендовського. Тоді лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів заявив, що в парламенті поки що не знайдений консенсус з питання обрання нового складу ЦВК.

3 жовтня 2016 року голова Верховної Ради А.Парубій повідомив про намір звернутися до президента з пропозицією повторно внести подання про призначення членів ЦВК.

25 листопада спікер парламенту заявив, що президент готовий в разі необхідності змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

У 12 з 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще в одного члена ЦВК - в лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двоє членів ЦВК були призначені в квітні 2014 року.

За Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - 7 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА