14:54 24.01.2018

Тимошенко обурена відсутністю кандидата від "Батьківщини" серед членів ЦВК у поданому президентом до Ради списку

2 хв читати
Тимошенко обурена відсутністю кандидата від "Батьківщини" серед членів ЦВК у поданому президентом до Ради списку

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина "обурена відсутністю її кандидата в члени Центральної виборчої комісії в списку, який президент України Петро Порошенко передав до Верховної Ради.

"На жаль, президент Порошенко знову не пройшов випробування на демократію, не склав іспиту на відданість та чесне служіння країні - він подав склад Центральної виборчої комісії, включивши туди багато своїх людей: від своєї партії 5 осіб, від "Народного фронту" приблизно стільки ж, від всіх інших фракцій він вніс по одній людині, і лише від однієї парламентської політичної партії, від "Батьківщини", президент не подав жодної кандидатури, порушивши тим самим закон про ЦВК", - заявила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції в середу в Києві.

Вона зазначила, що "Батьківщина" вносила президенту свою кандидатуру. За словами Ю.Тимошенко, це людина, яка раніше у рамках співпраці з міжнародними організаціями проводила тренінги для членів виборчих комісій, наразі він як кандидат наук викладає в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка. Однак лідер "Батьківщини" не назвала прізвища цієї людини.

"Це говорить про те, що він (президент України - ІФ) не має наміру чесно проводити вибори. Він знає, що всі "договірняки", які у нього сьогодні є, забезпечать йому у майбутній Центральної виборчої комісії абсолютну більшість", - пояснила Ю. Тимошенко відсутність кандидата від "Батьківщини" у списку претендентів у ЦВК.

Вона закликала президента виправити помилку і внести до парламенту список, в якому буде присутній, зокрема і претендент до членів ЦВК від "Батьківщини".

Ю.Тимошенко також звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням повернути внесене напередодні подання президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА