17:00 24.01.2018

Забезпечення прав переселенців має бути одним із пріоритетів української влади - резолюція ПАРЄ

2 хв читати
Забезпечення прав переселенців має бути одним із пріоритетів української влади - резолюція ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) вважає, що розробка й ухвалення стратегії для внутрішньо переміщених осіб в Україні, а також забезпечення їхніх прав мають бути одним із пріоритетів української влади.

"Ухвалення всеосяжної стратегії для внутрішньо переміщених осіб, забезпечення їхніх політичних і соціальних прав та їх інтеграція мають бути одним із пріоритетів української влади", - йдеться в резолюції "Гуманітарні наслідки війни в Україні", розміщеній на сайті ПАРЄ в середу.

Зокрема, асамблея закликає українську владу затвердити державну програму допомоги сім'ям осіб, зниклих безвісти та затриманих під час війни в Україні, і сім'ям тих, хто утримується та перебуває у в'язниці в анексованому Криму й на території РФ у контексті війни.

"Асамблея закликає українську владу розробити, затвердити та фінансувати державну програму психологічної допомоги військовим і цивільним, які страждають від посттравматичного стресу. Розробити національний механізм компенсації цивільним жертвам, які були поранені або сім'ї яких були вбиті під час війни. Надати механізм для забезпечення права голосу для внутрішньо переміщених осіб на всіх виборах, зокрема й місцевих", - ідеться в резолюції.

ПАРЄ також закликала міжнародну спільноту провести міжнародну гуманітарну конференцію щодо України з метою залучення фінансування плану гуманітарної допомоги та розробки стратегії координації гуманітарної допомоги.

"Асамблея просить Банк розвитку Ради Європи створити доступні програми позик з метою підтримки житлових проектів вразливих верств населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які потребують постійної оселі. Асамблея закликає український уряд розглянути можливості приєднатися до Банку розвитку Ради Європи", - наголошується в документі.

Крім того, асамблея закликає відкрити нові контрольно-пропускні пункти на лінії розмежування, зокрема КПВВ "Золоте", а також надати сім'ям зниклих безвісти необхідну допомогу в пошуку та ідентифікації останків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА