15:43 25.01.2018

США вирішили постачати Україні "Джавелін" після відмови РФ вжити заходів щодо припинення конфлікту на Донбасі

2 хв читати
США вирішили постачати Україні "Джавелін" після відмови РФ вжити заходів щодо припинення конфлікту на Донбасі

США ухвалили рішення про постачання Україні протитанкових комплексів "Джавелін" внаслідок відмови РФ сприяти припиненню конфлікту на сході України, заявляє спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

"Ці кроки США стали наслідком відмови Росії вжити заходів для припинення військового конфлікту і підтримати резолюцію про встановлення миру. Якщо чесно, це велике розчарування", - сказав К.Волкер в інтерв'ю "Deutsche Welle. Україна", опублікованому в четвер.

"За відсутності прогресу в переговорах вкрай важливо усвідомлювати, що Україні необхідно бути успішною країною. У неї є право захищатися, вона - частина міжнародного співтовариства, і ми будемо це підтримувати", - додав він.

Спецпредставник США зазначив, що провів дві зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим - у серпні і на початку жовтня 2017 року - які були "позитивними і мали установчий характер". "Ще раз ми зустрілися в листопаді, і було очевидно, що Росія дала задній хід. У грудні ми ухвалили зняття обмежень на надання військової допомоги Україні", - розповів К.Волкер.

Як повідомлялося, 25 грудня 2017 року телеканал ABC News з посиланням на кілька джерел в Держдепартаменті США повідомляв про намір американського президента Дональда Трампа схвалити план поставок протитанкових ракет в Україні. За інформацією джерел, мова йде про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $ 47 млн.

Якщо президент офіційно дасть добро на поставки, план буде представлений Конгресу на розгляд протягом 30 днів і після переданий до Держдепартаменту, повідомляє телеканал. "Поставки протитанкових ракет, зокрема, можливо, і американської системи Javelin, ймовірно, могли б спровокувати жорстку реакцію з боку Росії - що, в свою чергу, загрожує закликами президента Трампа до кращих відносин з Москвою", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА