07:48 28.01.2018

Прем'єр Польщі назвав Росію серйозною загрозою для країни

2 хв читати
Прем'єр Польщі назвав Росію серйозною загрозою для країни

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький на Всесвітньому економічному форумі в Давосі назвав Росію серйозною загрозою для Польщі. Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню Politico.

"Я ставлюся дуже серйозно до російської загрози. Я думаю, те, що Росія робить в Україні - це дуже небезпечно. Ми говорили зі своїми партнерами в Європейському союзі і в США, в тому числі тут в Давосі, і в інших місцях про те, як впоратися з цією загрозою. Я сьогодні почав день з переговорів з міністром енергетики США Ріком Перрі, і ми говорили про "Північний потік-2", - розповів глава польського кабміну.

Моравецкій зазначив, що проект будівництва газопроводу "Північний потік" представлено як бізнес-проект, але "насправді це не так". За його словами, в Україні газопроводи стануть не потрібними, коли буде побудований "Північний потік". "І що станеться в разі війни в Донбасі? Що буде, коли російська армія буде марширувати по всій Україні? Ми, звичайно, не знаємо, ми сподіваємося, що нічого такого не трапиться. Але краще, якщо у нас буде і друга і третя лінія захисту, ніж нічого", - сказав Моравецький.

У грудні 2017 року прем'єр-міністр Польщі назвав газопровід "Північний потік-2" небезпечним для України і "шкідливим об'єктом", який загрожує безпеці Центральної Європи. Він заявив, що також він може стати "смертельним для України". На думку Моравецького, після того, як газопровід буде побудований, Київ виключать з системи прокачування російського газу в ЄС, і тоді у Кремля не буде перешкод до діяльності, яка дестабілізує обстановку в Україні ще більше.

Про небезпеку "Північного потоку" заявляв і президент Польщі Анджей Дуда. Він також говорив, що газопровід послабить енергетичну безпеку Польщі та України і становить небезпеку для єдності Європи.

"Північний потік-2" за планом повинен пройти по дну Балтійського моря. Цей газопровід буде здатний прокачувати 55 млрд куб. м газу щорічно. Вартість проекту - € 9,5 млрд. Єдиним його акціонером виступає "Газпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА