20:36 30.01.2018

Нові санкції стосовно Росії будуть найближчим часом

2 хв читати
Нові санкції стосовно Росії будуть найближчим часом

Міністерство фінансів США підготує нові санкції стосовно Росії "в найближчому майбутньому", заявив глава відомства Стівен Мнучін.

"У найближчому майбутньому ви побачите додаткові санкції", - сказав він у вівторок на слуханнях у банківському комітеті сенату США.

"Я не хочу обіцяти, що це буде наступного місяця, але я запевняю вас, що (ми зробимо це - ІФ) так швидко, як тільки можливо", - додав міністр фінансів.

"Ви побачите (санкції - ІФ) протягом подальших кількох місяців. Можливо, і місяця, але я хочу бути обережний із такими обіцянками", - зазначив С.Мнучін.

Раніше голова американського Мінфіну повідомив, що підготовка конкретних санкційних заходів одночасно з "кремлівським списком", оприлюдненим у ніч на 30 січня, не входила до планів і завдань відомства.

Однак зрештою цей документ приведе до нових реальних санкцій, сказав С.Мнучін, не уточнивши, чи застосовуватимуться заходи до Росії загалом, до всіх учасників списку чи вибірково. Його виступ цитує агентство Bloomberg.

Далі сенатори поставили запитання про те, чи згоден міністр фінансів США з главою ЦРУ Майком Помпео, який заявив, що Росія може втрутитися в хід проміжних виборів до Конгресу в 2018 році. С.Мнучін відповів, що главі ЦРУ видніше. "Я не розходжуся з ним в думках із цього питання", - додав він.

Мінфін США склав "кремлівський список" виходячи з формальних критеріїв, включивши до нього бізнесменів РФ із статками від $1 млрд (за публічними джерелами), голів усіх найбільших держкомпаній і банків, а також уряд Росії у повному складі. Загалом у переліку 210 людей.

"Кремлівський список" не є санкцією, його фігуранти не підпадають під санкції. Більше того, включення до переліку не означає, що Мінфін вважає, що вони відповідають санкційним критеріям.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА