08:25 02.02.2018

Розенко під час свого візиту до Польщі в лютому порушить тему ухваленого Сеймом закону про заборону "бандерівської ідеології"

2 хв читати
Розенко під час свого візиту до Польщі в лютому порушить тему ухваленого Сеймом закону про заборону "бандерівської ідеології"

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час свого візиту до Польщі, запланованого на середину лютого, порушуватиме тему ухваленого польським парламентом закону, що забороняє "бандерівську ідеологію".

"Такі закони не покращують відносини між двома країнами і вносять певний дисонанс у наші відносини, хоча я впевнений, що навіть ухвалення таких законів не буде підставою для того, щоб Україна і Польща кардинально розійшлися через це", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що Київ вивчатиме остаточну редакцію ухваленого закону, оскільки трактування, що містяться в цьому закон, - дуже розмиті і туманні, а також немає обмежень щодо їх застосування, зокрема і для іноземних громадян.

П.Розенко повідомив, що вже визначено попередню дату його візиту до Польщі: "Візит має відбутися в середині лютого".

"Безумовно це закон - буде одна з тем, що обговорюватимуть із польською стороною", - додав віце-прем'єр.

За його словами, незважаючи на те, що різні політичні сили намагаються постійно відкинути в минуле відносини України і Польщі, в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об'єднують, що стосуються сьогодення і майбутнього двох держав.

Як повідомлялося, Сенат Польщі у ніч на 1 лютого ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті, що передбачає, зокрема, покарання за "злочини українських націоналістів".

За ухвалення законопроекту проголосували 57 сенаторів, переважно правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS), 23 висловилися проти і двоє утрималися.

Зміни до закону передбачають штрафи або тюремне ув'язнення на термін до трьох років за "розподіл відповідальності перед польським народом або державою, зокрема за злочини, вчинені Третім рейхом".

Крім того, злочином у документі називається "Волинська різанина", за заперечення "Волинської різанини" також вводиться покарання.

Крім цього, покарання загрожує за вживання виразу "польські табори смерті" щодо таборів, розташованих у Польщі під час Другої світової війни.

У силу закон вступить після підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Напередодні, 31 січня, три комісії Сенату Польщі підтримали цей законопроект.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА