17:46 02.02.2018

У Тернополі разом із державним підніматимуть червоно-чорний прапор

2 хв читати
У Тернополі разом із державним підніматимуть червоно-чорний прапор

 У Тернополі під час урочистих і святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах одночасно з синьо-жовтим прапором обов'язково підніматимуть прапор національної революції - червоно-чорний.

Таке рішення ухвалено з ініціативи міського голови Сергія Надала на сесії Тернопільської міськради у п'ятницю у відповідь на ухвалений у Польщі закон про заборону пропаганди "бандерівської ідеології", повідомляється на сайті міськради.

С.Надал зазначив, що, попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя, нагадавши, що сім польських міст є офіційними містами-побратимами, з якими Тернопіль розвиває дружні відносини.

"Тернопіль завжди мав прекрасні партнерські відносини з польськими містами ... Переконаний, що жодне політичне рішення не може переписати героїчні сторінки нашої історії. Цим рішенням ми демонструємо, що не дозволимо іншим країнам переписувати сторінки нашої історії. І ще раз офіційно затверджуємо на міському рівні пошану до наших героїв і їхній внесок у боротьбу за незалежність України", - прокоментував мер.

Як повідомлялося, сенат Польщі в ніч на 1 лютого ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає, зокрема, покарання за "злочини українських націоналістів". За ухвалення законопроекту проголосували 57 сенаторів, переважно правлячої партії "Право та справедливість" (PiS), 23 висловилися проти і двоє утрималися.

Зміни до закону передбачають штрафи або ув'язнення терміном до трьох років за "приписування відповідальності польському народу або державі, зокрема, за злочини, скоєні Третім Рейхом". Крім того, злочином у документі називається "Волинська різня", за заперечення "Волинської різні" також вводиться покарання. Окрім цього, покарання загрожує за вживання виразу "польські табори смерті" стосовно таборів, які були розташовані в Польщі під час Другої світової війни.

Закон набуде чинності після підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Президент України Петро Порошенко заявив, що він занепокоєний рішенням сенату Польщі.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив комітету в закордонних справах розглянути ситуацію з ухваленням у Польщі закону про Інститут національної пам'яті та підготувати позицію для розгляду українським парламентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА