19:07 03.02.2018

Полторак про Javelin: Ми працюємо над максимально ефективним механізмом їх передачі

2 хв читати
Полторак про Javelin: Ми працюємо над максимально ефективним механізмом їх передачі

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що на зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Меттісом (James N. Mattis) обговорювалося питання ефективного механізму передачі протитанкових комплексів Javelin.

"Ми сьогодні про це говорили (з Дж.Меттісом про постачання Javelin - ІФ), ми обговорювали механізм передачі протитанкових засобів ... Я думаю, що рішення про передачу Javelin в Україні буде прийнято дуже своєчасно і дуже правильно", - сказав С. Полторак в інтерв'ю українській службі "Голос Америки".

Він висловив думку, що "тимчасовий графік передачі не грає надзвичайно важливої ролі".

"Ми працюємо над тим, щоб максимально ефективно механізм передачі був здійснений від Сполучених Штатів до України. При цьому зберегти недоторканність протитанкових засобів, забезпечити збереження технологій, а також ефективну підготовку використання розрахунків, які будуть працювати на цих засобах", - розповів міністр.

Як повідомлялося, 25 грудня 2017 року телеканал ABC News з посиланням на кілька джерел в Держдепартаменті США повідомляв про намір американського президента Дональда Трампа схвалити план поставок протитанкових ракет в Україну. За інформацією джерел, мова йде про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $ 47 млн.

Якщо президент офіційно дасть добро на поставки, план буде представлений Конгресу на розгляд протягом 30 днів і після переданий до Держдепартаменту, повідомляв телеканал.

29 січня 2018 року спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив, що Україна і США спільно працюють над передачею Збройним силам України ПТРК "Javelin", але для цього потрібен час: "Потрібен час, щоб все підготувати: об'єкти, де все буде зберігатися, способи передачі. Ми спільно працюємо над тим, як їх транспортувати і залучити до роботи Збройних сил".

2 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що співпраця з США по наданню ЗСУ комплексів Javelin триває, але Україна поки їх не отримала. При цьому він висловив надію на якнайшвидшу передачу комплексів Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА