15:31 05.02.2018

Мін'юст продовжив екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі

2 хв читати
Мін'юст продовжив екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі

Міністерство юстиції України повідомило адвокатам лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі про продовження терміну екстрадиційної перевірки їхнього підзахисного за запитом правоохоронних органів Грузії до завершення розгляду в судах всіх справ, що стосуються позбавлення громадянства і його статусу в Україна.

"Я недавно отримав відповідь від Міністерства юстиції України, що екстрадиційну перевірку продовжено на період, поки розглядаються судові рішення щодо Державної міграційної служби, а також стосуються громадянства Міхеіла Саакашвілі. Ми сподіваємося, що органи влади будуть дотримуватися всіх термінів, поки всі суди не будуть завершені", - сказав журналістам у понеділок адвокат Руслан Чорнолуцький.

Він нагадав, що 6 лютого в Окружному адміністративному суді Києва розглядатиметься ще один позов М.Саакашвілі, в якому він просить визнати бездіяльність ДМС у реагуванні на заяви про перевірку дій Київського облуправління ДМС, яке відмовило йому в статусі особи, що потребує додаткового захисту. Адвокат вважає, що ДМС спеціально затягувала розгляд цієї заяви, чекаючи рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо статусу М.Саакашвілі в Україні, яке було ухвалено в понеділок.

Р.Чорнолуцький також нагадав, що 16 лютого Верховний Суд України в складі Конституційного адміністративного суду продовжить розглядати позов Саакашвілі до президента Петра Порошенка про незаконність позбавлення екс-президента Грузії громадянства України.

"Ми сподіваємося, що поки триватимуть судові спори, рішення про екстрадицію не ухвалюватимуть, а якщо його буде ухвалено, то це буде незаконно", - переконаний адвокат.

Р.Чорнолуцький також вказав, що рішення про примусове видворення та можливу екстрадицію - це дві різні процедури.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі у визнанні незаконним рішення Управління ДМС у Київській області, якою йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України. Суддя Окружного адмінсуду Києва Тетяна Скочок оголосила рішення: "У задоволенні позову відмовити повністю".

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Окружного адмінсуду Києва. На думку адвокатів М.Саакашвілі, таке рішення дає українській владі певні підстави для дій, спрямованих на можливу екстрадицію їхнього підзахисного з України як особи без громадянства.

5 січня Тбіліський міський суд визнав винним Міхеіла Саакашвілі у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії та присудив три роки позбавлення волі. М.Саакашвілі вважає, що українська влада навмисно прискорює розгляд питання про його статус в Україні, щоб мати формальні підстави для екстрадиції його з країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА