15:49 05.02.2018

Повідомили причину проведення позачергових виборів президента Азербайджану

2 хв читати
Повідомили причину проведення позачергових виборів президента Азербайджану

Призначення на 11 квітня 2018 року позачергових президентських виборів в Азербайджані пов'язано з проведенням у країні низки міжнародних і місцевих заходів, приурочених до 100-річчя створення Азербайджанської Демократичної Республіки (АДР), заявив помічник президента Азербайджану із суспільно-політичних питань Алі Гасанов.

"Президентські вибори в Азербайджані були передбачені на 17 жовтня 2018 року. Однак, починаючи з травня місяця поточного року, в Азербайджані відбудеться безліч важливих міжнародних і місцевих заходів. Серед них - 100-річчя створення АДР (відзначається 28 травня - ІФ), Міжнародний гуманітарний форум та інші. Більшість цих заходів припадає на кінець року і збігається з виборами. Тому і було прийнято таке рішення", - наголошується в заяві А.Гасанова, поширеній у понеділок.

За словами А.Гасанова, в зв'язку з тим, що згідно зі змінами до Конституції (затвердженими восени 2016 року - ІФ) повноваження президента Азербайджану будуть дійсні протягом 7 років, глава держави наділений можливістю звернення щодо вотуму довіри до виборців - правом оголошення позачергових президентських виборів.

"У зв'язку з цим, питання, передбачені в розпорядженні Ільхама Алієва "Про оголошення позачергових виборів президента Азербайджану", цілком відповідають Конституції і законодавству країни", - зазначив А.Гасанов.

Крім того, він наголосив, що у міжнародній практиці вважається доцільним проведення виборів на початку року. За його словами, це також надає змогу більш ефективно виконувати соціально-економічні завдання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА