12:02 06.02.2018

До закону щодо Донбасу безліч запитань, його ухвалення відбувалося безвідповідально - Матіос

2 хв читати
До закону щодо Донбасу безліч запитань, його ухвалення відбувалося безвідповідально - Матіос

Усі проблеми закону про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу стануть видні з початком його застосування, передбачає головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Ви можете показати кінцеву редакцію закону? Хто може? Ніхто. Кінцеві положення приймалися з голосу Івана Вінника. Я категорично проти, щоб держава, люди, правоохоронні інституції жили за законами, прийнятими з голосу... Усі прогалини цього закону вилізуть відразу, коли доведеться його застосовувати", - сказав він в інтерв'ю виданню "Gazeta.ua".

За словами А.Матіоса, парламентарі не врахували можливості реального виконання положень цього закону, який також, на його думку, суперечить Конституції України.

"Приймаючи закон, що регулює питання війни, миру, потрібно головою думати про можливість його виконання. Альтернативи Мінському процесу зараз немає. Але він передбачає залучення миротворчого контингенту під егідою ООН. Де в законі положення про можливість залучення миротворців? За ними хто буде дивитися? Як можна збільшувати повноваження окремих інституцій усупереч прямим нормам Конституції? І таких питань багато", - наголосив він.

Водночас, на думку головного військового прокурора, в законі "є позитиви".

"Однак вони радше політичного характеру, ніж практичного", - наголосив він.

Раніше А.Матіос критикував цей законопроект, зазначаючи, що він містить багато "прихованих мін".

Як повідомлялося, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях" і визнала Російську Федерацію державою-агресором. Наступного дня представники фракції "Опозиційний блок" зареєстрували проект постанови про скасування цього закону.

22 січня президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати цей закон одразу ж після того, як документ надійде до нього з Верховної Ради.

6 лютого народні депутати України не підтримали зареєстрований представниками фракції партії "Опозиційний блок" проект постанови про скасування ухваленого ВР раніше закону про забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Тепер, згідно з регламентом українського парламенту, голова Верховної Ради може підписати проголосовану законодавчу ініціативу і документ може бути направлено на підпис президенту країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА