15:06 06.02.2018

Фракція Радикальної партії проти затвердження Смолія главою НБУ

1 хв читати
Фракція Радикальної партії проти затвердження Смолія главою НБУ

 Фракція Радикальної партії Олега Ляшка, до якої входить 21 депутат, після зустрічі з в.о. глави Національного банку України Яковом Смолієм у вівторок вирішила відмовити в підтримці його кандидатури на посаду глави НБУ.

"Кандидат, звичайно, плаває, я з великим успіхом міг би претендувати на посаду глави Нацбанку", - сказав О.Ляшко після того, як Я.Смолій пояснив необхідність нещодавнього підвищення НБУ облікової ставки з 14,5% до 16% річних.

Члени фракції вимагали від претендента зниження облікової ставки і збільшення дешевого кредитування економіки, відмови від розміщення депозитних сертифікатів і засудження політики його попередниці на посаді керівника центробанку Валерії Гонтаревої.

"Вас у колгосп не можна бухгалтером поставити", - заявив глава фракції Я.Смолію, коли той знову повторив, що Нацбанк піде на зниження облікової ставки лише разом зі зниженням інфляції в країні.

Водночас О.Ляшко похвалив кандидата за сміливість і готовність спілкуватися з депутатами.

Як повідомлялося, напередодні спікер парламенту Андрій Парубій висловив думку, що Я.Смолію, кандидатуру якого на посаду глави Нацбанку вніс до парламенту президент України Петро Порошенко, для результативного голосування необхідно зустрітися з усіма фракціями і отримати схвалення профільного комітету. Останній вже прийняв позитивне рішення, а зустрічі з іншими фракціями очікуються до кінця лютого, коли це питання заплановано до голосування у сесійній залі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА