20:30 08.02.2018

Франція збільшить витрати на оборону більше ніж на третину

2 хв читати
Франція збільшить витрати на оборону більше ніж на третину

Кабінет міністрів Франції в четвер затвердив план підвищення оборонного бюджету країни більш ніж на третину протягом семи років, в цілому витрати за цей період складуть майже 300 млрд євро, пише Le Monde.

Таким чином, до 2025 року витрати Франції на оборону будуть доведені до 2% ВВП відповідно до передвиборчих обіцянок президента Еммануеля Макрона і домовленостями в рамках НАТО, виконання яких настійно вимагають США.

У цьому році фінансування військових потреб зросте на 5,6%, до 34,2 млрд євро, як і передбачалося раніше. Нові пункти плану - нарощування витрат на 1,7 млрд євро на рік в 2019-2022 роках, а в 2023 році, коли закінчується термін президентських повноважень Макрона, відразу на 3 млрд євро.

Франції необхідно модернізувати армію, відзначають експерти. У доповіді міністерства оборони змальовані кілька завдань, включаючи "регенерацію ЗС" після десятиліття скорочення витрат і "підготовку до майбутнього".

До 2025 року чисельність французьких військових зросте на 6 тис. осіб, включаючи 1 тис. фахівців в області кібербезпеки і близько 2 тис. у розвідувальних і суміжних підрозділах. Відзначається, що в 2005-2015 роках ряди французьких збройних сил скоротилися на 60 тис. чоловік через зниження витрат.

"Франція як ніколи потребує своїх військових, - заявила міністр оборони країни Флоранс Парлі після засідання кабміну. ​​- Світ став більш невизначеним, іноді більш жорстоким. Потужна армія означає, що до голосу Франції прислухатимуться, його будуть поважати".

ВПС Франції замовлять 28 нових винищувачів Rafale у концерну Dassault Aviation, повідомляє агентство Bloomberg. Окрім того, почнеться підготовка до будівництва нового авіаносця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА