11:37 09.02.2018

Петренко: Наразі немає юридичних перешкод для продовження екстрадиційної перевірки Саакашвілі

2 хв читати
Петренко: Наразі немає юридичних перешкод для продовження екстрадиційної перевірки Саакашвілі

Міністр юстиції України Павло Петренко наголошує, що наразі немає юридичних перешкод для продовження екстрадиційної перевірки за запитом грузинської сторони стосовно екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, і не прогнозує, що буде після завершення цієї перевірки.

"Наразі немає юридичних перешкод для продовження процесу екстрадиційної перевірки за запитом грузинської сторони, який надійшов до Міністерства юстиції України та Генпрокуратури України ... Ми зі свого боку діятимемо виключно в рамках законодавства й міжнародних норм. Очікуємо від органів прокуратури завершення екстрадиційної перевірки для того, щоб приймати остаточні рішення за цим запитом щодо екстрадиції", - сказав глава Мін'юсту в ефірі телеканалу "112. Україна" у п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, який наразі юридичний статус у М.Саакашвілі.

Говорячи про те, що може відбутися після завершення екстрадиційної перевірки - виїзд з України чи депортація до Грузії, П.Петренко зауважив: "Це компетенція інших органів ... Не хочу прогнозувати або планувати інших сценаріїв".

Він знову наголосив, що на сьогодні немає перешкод щодо продовження процедури екстрадиційної перевірки згідно з українським та міжнародним законодавством.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі громадянства України у 2017 році, коли той був за межами країни.

У Мін'юсті та Головній прокуратурі Грузії неодноразово заявляли, що за останні роки кілька разів зверталися до українських колег з вимогою екстрадиції М.Саакашвілі, стосовно якого порушено кілька кримінальних справ.

На початку січня Тбіліський міський суд в одній зі справ заочно засудив М.Саакашвілі до 3 років позбавлення волі.

Спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що рішення про можливу екстрадицію М.Саакашвілі ухвалюватиме Міністерство юстиції після отримання висновків екстрадиційної перевірки, яка триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА