13:09 09.02.2018

Президент Ізраїлю підтримав створення Меморіального центру жертвам Голокосту "Бабин Яр"

1 хв читати
Президент Ізраїлю підтримав створення Меморіального центру жертвам Голокосту "Бабин Яр"

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін висловив підтримку створенню Меморіального центру жертвам Голокосту "Бабин Яр" у Києві, повідомляє прес-служба центру.

"Це дуже необхідно. Нові покоління, навіть нинішнє покоління, не знають точно, що всюди відбувалося ... Важливо, щоб усі знали, що Голокост є віхою в нашому житті та в нашій історії, і Бабин Яр - це те, про що слід пам'ятати, коли ми говоримо про всі речі, які пережили як нація", - цитує його слова прес-служба за підсумками зустрічі президента Ізраїлю з делегацією Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" 8 лютого.

Як повідомлялося, Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у Києві зведуть на місці занедбаного спорткомплексу на Дорогожичах, поряд із місцем масових розстрілів за років Другої світової війни.

19 вересня 1941 року Київ окупували німецькі війська, а 28 вересня на вулицях столиці було розвішано оповіщення про те, що всі євреї мають з'явитися в район вулиці Мельникова. 29 та 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв.

Загалом за роки Другої світової війни в Бабиному Яру було поховано, за різними оцінками, від 100 до 200 тис. осіб. Окрім євреїв там загинули жителі Києва інших національностей, члени ОУН і УПА, військовополонені Червоної армії, цигани, а також душевнохворі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА