17:31 09.02.2018

Порошенко заявив про неприпустимість втручання у професійну діяльність журналістів

2 хв читати
Порошенко заявив про неприпустимість втручання у професійну діяльність журналістів

Президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість будь-яких дій, які можуть сприйматися журналістами як втручання в їхню професійну діяльність, заявив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Після повернення з Австрії обговорив із президентом ситуацію навколо журналістів каналу "1+1". Позиція президента однозначна: будь-які дії, які можуть сприйматися журналістами як втручання в їхню професійну діяльність, неприпустимі", - написав С.Цеголко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Раніше цього дня прес-служба медіахолдингу "1+1 медіа" повідомила, що Національний банк України попросив націоналізований ПриватБанк розкрити інформацію про рух на банківських рахунках співробітників медіа холдингу "1+1 медіа", бенефіціаром якого є екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський.

"8 лютого у нашому розпорядженні опинився запит НБУ ... з проханням про розкриття інформації про рух на банківських рахунках топ-менеджерів, журналістів і ведучих "1+1 медіа", а також співробітників незалежного продакшену, який виробляє частину контенту для нашої медіагрупи", - йдеться в заяві медіахолдингу в четвер.

Згідно з ним, "1+1" розглядає цей запит як прямий тиск з боку вищого керівництва країни і спробу політичного переслідування напередодні виборів.

У свою чергу заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що за результатами форензик аудиту ПриватБанку компанією Kroll Нацбанк надіслав запит щодо інформації про фінансові операції понад 6 тис. фізосіб, близько 50 з яких - це акціонери і керівники різного рівня медіахолдингу "1+1", що належить екс-власникам Приватбанку.

"У рамках розслідування було виявлено цілу серію дрібніших операцій, які можуть мати ознаки незаконних. Зокрема, ці операції можуть бути пов'язані з відмиванням коштів, ухиленням від сплати податків. Нацбанк зобов'язаний перевірити ці операції і або спростувати ці ознаки, або їх підтвердити" , - заявила К.Рожкова.

Вона наголосила, що у регулятора відсутні повноваження розкривати дані про ці фізосіб.

Коментуючи публікацію в інтернеті документа із запитом про фінансові операції близько 50-ти пов'язаних з "1+1" фізичних осіб, заступник голови Нацбанку повідомила, що буде призначено розслідування. "Будемо шукати тих, хто допустив витік інформації", - наголосила вона, додавши, що документ в цій публікації незареєстрований, і має вигляд чернетки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА